GUARDAR FLORS A CASA
Un ram o un centre de flor tallada a casa, és el guarniment més bonic que puguem tenir, ara bé a part de fer bonic, com més temps en gaudeixi la seva presència més contents estarem nosaltres, i la persona que de tot cor ens ha ofert el present.
Per poder allargar més la vida de la flor tallada haurem de seguir o respectar una sèrie de passos:
A- Els recipients on posem les flors s’hauran de rentar bé amb aigua i sabó i a poder ser, sobretot si són de plàstic, rentar-los amb llegiu.
B- El recipient millor és el de vidre i a poder ser de colors foscos, ja que els transparents hauran de tenir una bona higiene, per evitar la proliferació dels gèrmens deguts a l’acció de la claror amb aigua.
C- Hem d’evitar que les fulles o parts més tendres entrin en contacte amb l’aigua, ja que és podririen molt ràpidament.
D- La flor tallada tant sol cal que li toqui la punta de la tija a l’aigua per absorbir aigua.
A excepció de les roses que al tenir molta superfície foliar i molts pètals, s’hauria de submergir lo màxim possible(sense mullar fulles),degut a que la transpiració és molt elevada.
E- Les tiges s´hauràn d’escurçar casi diàriament, executant una tallada " al bies" per facilitar l’absorció d’aigua i així netejar la ferida o tallada de la possible proliferació de fongs. També cal canviar-li l’aigua.
F- En les flors procedents de bulbs, s’ha d’eliminar qualsevol part restant d’aquests, ja que l’absorció d’aigua no existirà.
G- Algunes flors que produeixin llet ( flor de Nadal,...) abans de posar-les amb aigua cal cremar la tallada, amb una flama, per cicatritzar la ferida i així evitar una descompensació hídrica.
H- Cal executar els talls de les tiges amb estris ben esmolats i a poder ser amb navalles, executant els talls esbiaixats.
I- En plantes llenyoses els talls es faran en forma de creu per augmentar la superfície d’absorció d’aigua.
J- Segons estudis recents l’incorporació " d’àcid acetil salícilic (Aspirina)" en l’aigua de les plantes ,concretament les proves s’executaren amb clavells, allarga la vida entre 3 i 7 dies.
K- L’incorporació de vinagre, clor,... o productes específics per la conservació de flor tallada, tant sols serveixen per evitar la proliferació de fongs i gèrmens a nivell de tallada, però realment allarguem una mica de la seva vida ( millor tant sols tallar les tiges cada dia i canviar l’aigua).
L- L’incorporació de productes endolçants ( sucre,...) a l’aigua ajuden a les flors, a obrir-se d’una manera més natural, encara que per algunes varietats els ajuda a accelerar el seu procés i escurçar-los la vida.
M- En centres, al clavar les flors cal tenir l’esponja molt molla, sinó és produiria una capilaritat contraria, invertint el sentit i esgotant la flor en qüestió de moments.
N- Als centres no cal retallar les tiges, però si afegir aigua al recipient o esponja, per evitar el dessecament produït per la transpiració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada